Campingregels 2019

OP DE BUURTCAMPING…

…is alles relaxed, want het is vakantie. Maar het is ook handig om met elkaar een paar afspraken te maken zodat het ook relaxed blijft. Daarmee houden we het voor iedereen plezierig. Je verblijf op De Buurtcamping in Bussum betekent dat je akkoord gaat met deze afspraken.

 

Alcohol

Er wordt geen alcohol verkocht op de Buurtcamping, maar je mag het wel nuttigen. Doe dit met mate.

 

Afval

De Groene Long ligt er netjes bij. Laten we dit zo houden of het samen zelfs nóg schoner achterlaten. Er staan voldoende prullenbakken waar je jouw afval in kan deponeren. In je welkomsttas zit ook een vuilniszak, gebruik deze! Is deze vol dan kun je deze weggooien in één van de afvalbakken. Voor sigarettenpeuken zijn speciale plekjes gemaakt, gebruik deze als je rookt, ook i.v.m. met brandveiligheid!

 

Beveiliging

Er zijn geen kluisjes op de buurtcamping. Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis en in ieder geval niet onbewaakt in je tent. Overdag houden we gezamenlijk de tentjes in de gaten. ’s Nachts is er een beveiliger aanwezig van Securitas, hij/zij loopt rondes. De organisatie van de Buurtcamping Bussum is bij schade, diefstal of vermissing van persoonlijke eigendommen niet aansprakelijk.

 

Camper / Caravan/ Vouwwagen

Het is helaas niet toegestaan om met een camper, caravan of vouwwagen op De Buurtcamping te overnachten.

 

Drugs

Illegale middelen zijn bij wet verboden en dus ook op De Buurtcamping. Wordt het aangetroffen, dan wordt de politie gewaarschuwd.

 

Geluid

Houd wat betreft geluid altijd rekening met je buren. Wees na 23:00 uur stil genoeg zodat wie dat wil, lekker kan slapen. Denk dus aan de kinderen die al eerder naar bed gaan (en aan de ouders die vroeg op moeten) en de omwonende buurtbewoners. Het gebruik van versterkt geluid is op de Buurtcamping niet toegestaan.

 

Hygiëne

Zorg dat behalve de Groene Long ook de wc’s schoon blijven en laat het netjes achter. Was na een wc-bezoek je handen!

 

Water

Op de Groene Long is een drinkwatervoorziening van PWN. Je kunt hier water van tappen en afwassen is hiermee ook mogelijk. Gooi een vol (afwas-)teiltje even leeg in de wc!

 

Huisdieren

Huisdieren, waaronder honden, zijn bij wet verboden op de Groene Long, dus ook tijdens het kampeerweekend.

 

Overnachten / kamperen

Alleen kampeerders die zich hebben ingeschreven via de website of bij de receptie én in het bezit zijn van een tentnummer én een polsbandje mogen blijven overnachten op De Buurtcamping. Het is uitsluitend toegestaan je tent op te zetten in een van de daarvoor bestemde tentvakken op de Groene Long. Bij het inchecken op vrijdag word je verwezen naar één van deze tentvakken. De ruimte die je hebt voor het opstellen van jouw tent is max. 4 x 5 meter, maar hoe kleiner hoe beter. Zorg er ook voor dat je op max. 1,5 meter van een andere tent jouw eigen tent op zet, zodat we de afgezette ruimte optimaal kunnen gebruiken en álle tentjes passen en een mooi plekje hebben in het tentvak.

 

Auto’s

Het is niet toegestaan om met auto’s de Groene Long op te rijden. Kom zoveel mogelijk op de fiets en/of maak met parkeren van auto’s gebruik van officiële parkeerplaatsen. Er is bijvoorbeeld een parkeerplaats aanwezig naast Heidezicht.

 

Kinderen

Kinderen onder de 18 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene op het terrein van de Buurtcamping aanwezig zijn.

 

Noodsituatie

In geval van een noodsituatie (bijv. noodweer) worden er op het kampeerterrein instructies gegeven per megafoon. Volg deze instructies te allen tijde en zo spoedig mogelijk op. Mocht het nodig blijken om het terrein z.s.m. te ontruimen dan worden alle tenten zo nodig geïnspecteerd op mogelijk achtergebleven personen.

 

Vuur

Het is niet toegestaan om op het kampeerterrein zelf vuren aan te leggen, dus het gebruik van gasstelletjes, barbecues en/of maken van vuurtjes is niet toegestaan.  Er zijn op vrijdag en zaterdag van 16:30-19:30 twee kolengestookte barbecues aanwezig waar je gebruik van mag maken. Deel daar vooral wat eten met je buren en/of wissel recepten uit, maak het gezellig en houd het samen met onze vuurmeester veilig.

Voor het kampvuur is er een speciale plek ingericht op De Buurtcamping. Hier kun je gezellig bij komen zitten op vrijdag- en zaterdagavond tussen 20:00 – 00:00.  Er is een vrijwillige brandwacht (met blusmateriaal) aanwezig bij de barbecues en bij het vuur. Alleen hij ontsteekt en draagt zorg voor zowel het kampvuur als de barbecue. Volg zijn (veiligheids)instructies te allen tijde op.

 

Programma

Op het terrein staat een programmabord en ook op deze website staat het (voorlopige) programma. Hierop kun je precies zien wat er per dag aan activiteiten wordt aangeboden. Het programma is in principe voor iedereen toegankelijk, dus ook voor niet-kampeerders. Wél hebben kampeerders voorrang mochten er veel aanmeldingen zijn. Draag daarom altijd je polsbandje zodat we precies weten wie de kampeerders zijn.

 

Vragen?

Kom dan even naar de receptie! Hier is altijd iemand van De Buurtcamping aanwezig om ze te beantwoorden….

Happy camping!